Krećemo od početka, ali vidim lijepe stvari

Lijep trenutak za Tatjanu Brnović – 22-godišnja reprezentativka Crne Gore, predvodiće rukometašice Budućnosti sa kapitenskom trakom od 11. septembra kada startuje Liga šampiona.

Izuzetna čast i privilegija. Osjećam veliku odgovornost da opravdam povjerenje. Kapitenska traka u ovakvom klubu nije mala stvar, u stvari, to je ogromna stvar za mene – kazala je Brnović.

Realno, po svemu, pivotkinja je zaslužila da vodi ,,plave“ na terenu. A predvodiće mladost, predvodiće novu Budućnost sa drugačijom energijom koja je već krenula u lijepu priču. Tako to vidi Brnović.

Mladost me raduje. Od prvog dana lijepe stvari se osjećaju. Znamo svi da krećemo od početka, stvara se novi timski duh i energija, a lično, iako je sve u procesu, osjećam zajedništvo i ogromnu želju da se zgrabi šansa i iskoristi kompletna sezona za prave stvari. Prije svega, ovaj tim želi da pokaže da nije ništa gori od ranijih timova. Zato vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo i da ćemo se dokazati.

Osim na desnom beku (Džaferović i Maslova) i na crti (Brnović i Vukčević), ekipa je pretrpjela izmjene. Posljednju od prije dva dana na srednjem beku sa Mateom Pletikosić. Vremena za neke ozbiljnije sparing utakmice nema, ali to nije problem, jer Tanja vjeruje da mladost može i po dva stepenika, ako želi, da preskoči.

– Dosta je novih igračica, vremena je malo, ali gledamo da maksimalno svaki trening iskoristimo. Mislim da će nam rad sa Krimom od petka dobro doći i da ćemo najviše što možemo da izvučemo. Za otprilike 20 dana čeka nas prva utakmica u Ligi šampiona, realno brzo stiže, ali sve se može nadoknaditi željom za dokazivanjem. Mislim da ćemo svi imati dodatni motiv. Neko će imati značajniju minutažu, neko ulogu, neko će prvi put nastupati u Ligi šampiona… Sve ovo je motiv da ekipa pruži i više od onoga što vjeruje da može.

Kako treba Budućnost da igra?

– Samo timski, jedna za drugu i bukvalno da nema onoga da je jača desna ili lijeva strana. Budućnost treba da igra povezano, u sistemu, gdje će svako da odradi svoj dio posla. I, na kraju, šanse da se stvaraju spontano. Zaista smatram da jedino na način da radimo jedna za drugu možemo daleko. Jedini način je da igramo kolektivno, ali u pravom smislu te riječi.

A hoće li biti adekvatnih lopti na crti, s obzirom na to da je bukvalno kompletna bekovska linija promijenjena?

– Biće, ne sumnjam u to. Vidim igračice koje traže igru i osjećam njihovu potrebu i želju za saradnjom. Generalno, na treninzima se tražimo na terenu. Matea je sada jedna od iskusnijih igračica, neko ko vidi igru i prepoznaje prave situacije i uvijek će dati loptu. Traži prava rješenja i nalazi ih. Sigurna sam da će sa ostalim bekovima naći pravi jezik. Ne sumnjam u to.

Grupa Budućnosti je preteška. Od Podravke, Bresta, Borusije, Bukurešta, Rostova, FTC-a do Esbjerga… Svi žele daleko da doguraju.

– Sve ove ekipe ozbiljno su pojačane i dugi niz godina se grade, teže vrhu Evrope. Znamo dobro koliko nas posla čeka, ali i da nemamo puno prostora za uigravanje do samih utakmica u Ligi šampiona. Neće biti jednostavno, ali daćemo sve od sebe da pokažemo koliko možemo. Eto, bukvalno krajem sedmice ćemo tek u Ljubljani da vidimo kako ćemo, kao ekipa, da izgledamo.

Mnogi vjeruju da će Tatjana imati dobre rezultate i jedva čeka da sljedeća utakmica vidi njene rezultate i da uloži novac u svoju pobjedu putem stranica za uzivo kladjenje.

About the author

Antonie Meeker

Antonie Meeker is a chief content editor for Mechanicfaq. He is an avid adventure hunter and loves to ride his ATV anywhere he can. He lives with his girlfriend and their cat named Moe.

Leave a Comment